Palveluita teollisuudelle ja konepajoille Suomessa ja ulkomailla

Qualitas NDT Oy tarjoaa palveluita teollisuudelle ja konepajoille Suomeen sekä asennuksen ja valmistuksen valvontaa tai asennus- ja valmistusvalvontaa myös ulkomaille.

Jatkuva palveluiden asiakaslähtöinen kehittäminen on yksi päämääristämme. Olemme aina valmiita ottamaan uusia haasteita vastaan.

Lämpökamerakuvauksella voidaan selvittää muun muassa rakennusten lämpövuotoja, paikantaa lämmityskaapeleita ja -putkistoja sekä tarkastaa sähkökytkentöjä.

Teollisuuden ennakoivassa kunnonvalvonnassa muun muassa lämpiämistä aiheuttavien laakerivaurioiden, sähkökaappien ja -kytkentöjen tarkastukseen soveltuva menetelmä.

Voidaan käyttää kaikkialla, missä etsitään normaalitilan ylittäviä lämpötiloja, mutta onnistuakseen vaatii lämpötilaeron ympäristöön nähden.

Ainetta rikkomaton menetelmä (NDT), jolla voidaan tutkia hitsaussaumojen tai perusaineiden sisäisiä virheitä. Myös pintasäröjen / -halkeamien tutkintaan.

Pääsääntöisesti käytetään läpihitsattujen hitsien tarkastukseen sekä perusaineiden tarkastukseen, mutta soveltuu kaikille hitsatuille liitosmuodoille.

Pinnan vaatimukset: Luotausalueelta poistetaan kaikki roiskeet, kuonat ja irtoruoste sekä pöly.

Kytkentäaineena käytetään joko liimatonta, selluloosapohjaista liisteriä tai geeliä.

Erikoisosaamistamme on meesauunien kantokehien sekä akseleiden ultraäänitarkistus.

Palveluihimme kuuluu myös vaiheistettu ultraääni, manuaalinen ja mekanisoitu tarkastus sekä TOFD – tarkastus. 

Ainetta rikkomaton menetelmä jolla voidaan tutkia hitsaussaumojen tai perusaineiden sisäisiä virheitä. Käytetään yleisimmin putkistoissa ja <50mm ainepaksuuksilla.

Pinnan vaatimukset: Tarkastusalueelta poistetaan kaikki roiskeet, kuonat ja irtoroskat.

Tarkastuskohteen ympäristö tyhjennetään ihmisistä rtg-henkilöstön määrittämältä alueelta säteilyturvallisuuteen perustuen, joten voi häiritä myös asiakkaan muuta tuotantoa.

Palveluistamme löytyy myös digitaaliradiografia. 

Ainetta rikkomaton menetelmä jolla voidaan tutkia hitsaussaumojen tai perusaineiden pintaan avautuvia virheitä ferriittisillä (magneettisilla) materiaaleilla.

Yleinen ja nopea menetelmä pienahitsien tarkastuksissa ferriittisillä teräksillä.

Pinnan vaatimukset: Tarkastusalueelta poistetaan kaikki roiskeet, kuonat ja irtoruoste sekä pöly.

Sallittu max. maalikalvon paksuus tarkastettavalla pinnalla on 50µm (0,05mm).

Ainetta rikkomaton menetelmä jolla voidaan tutkia hitsaussaumojen tai perusaineiden pintaan avautuvia virheitä. Käytetään yleisimmin austeniittisilla (epämagneettisilla) teräksillä, mutta soveltuu myös ferriittisille teräksille, joskin on edellistä hitaampi toteuttaa ja on siten myös kalliimpi menetelmä.

Pinnan vaatimukset: Tarkastusalueelta poistetaan kaikki roiskeet, kuonat ja irtoruoste, pöly sekä rasvat. Soveltuu parhaimmin sileille, hiekkapuhaltamattomille pinnoille.

Ainetta rikkomaton menetelmä jolla tutkitaan silmämääräisesti hitsaussaumoja tai perusaineita. Tarkastetaan hitsin muotoon, virheisiin ja kokoon perustuen täyttääkö hitsi asetetut laatuvaatimukset.

Yleisin menetelmistä ja vähäisten erikoistyökalujen tarpeiden vuoksi on myös edullinen.

Erilaisten kameroiden, endoskooppien yms. avulla luokse päästävyys eri kohteisiin on myös hyvä.

Suoritamme mittaukset kuivakalvolle ja tarvittaessa voidaan mitata myös välikalvojen paksuudet niiden kuivuttua. Loppuraporttiin voimme myös määritellä maalausolosuhteet ja maalattavien pintojen karheudet.

Mittatarkastukset suoritamme perinteisesti manuaalisin mittavälinein (metrimitat, suorakulmat, linjurit ym.) sekä peruslasereiden ja vaaituskojeiden avulla.

Mittatarkastus on yleisesti menetelmä, jolla asiakkaat voivat saada konkreettisia säästöjä poistuvien/vähenevien työmaakorjausten muodossa.

Menetelmällä etsitään hitsaussaumojen vuotokohtia vastakkaisten pintojen paine-eron avulla. Suljetuissa rakenteissa on mahdollista käyttää paineilmaa vuotokohtien paikantamiseen ja avoimissa rakenteissa paine-ero muodostetaan ns. imulaatikon avulla.

 • asennusvalvonta
 • pintakäsittelytarkastus
 • hitsaajan pätevyyskokeiden valvonta ja tarkastus
 • sertifioitu pintakäsittelyn tarkastus
 • palosuojamaalausten tarkastus
 • valmistuksen valvonta
 • imulaatikkotarkastukset
 • säiliöiden tarkastukset

Meiltä löydät osaavat Level 3 asiantuntijat seuraaviin NDT-menetelmiin

(SFS-EN ISO 9712)

 • MT3
 • PT3
 • VT3
 • UT3

(ASNT)

 • MT3
 • PT3
 • UT3
 • Säröjen etsintä maalatuista hitsatuista rakenteista maalia poistamatta.
 • Pintatarkastukset kohteille joissa ei voida käyttää tarkastuskemikaaleja.
 • Lämmönvaihdinten tuubien tarkastus (ruostumattomat teräkset, titaani ja useat muut (kysy lisätietoja meiltä).